Internet stranica www.donji-rahic.com je privatna stranica i za njen rad je odgovoran Stjepan Starčević.

Webdesign radi Martin Starčević

Informacije na našoj stranici podliježu zaštiti copyright-a, osim informacija preuzetih iz drugih medija što je vidljivo na kraju svakog takvog teksta. Mi ne odgovaramo za tekstove u Knjigi gostiju, Forumu i na linkovanim stranicama.
- Sadržaj stranice je javan i dozvoljeno ga je kopirati, distribuirati ili prikazivati na drugim stranicama ukoliko se dobije odobrenje administratora te se naznači link na našu stranicu ispod svakog preuzetog teksta.
- Svaki sadržaj na stranici je objavljen korištenjem povjerljivih, pouzdanih i autoriziranih izvora ali mi ne garantiramo njegovu tačnost i istinitost.
- Svaki prijedlog o promjeni sadržaja stranice će se uzeti u obzir pa se u bilo koje vrijeme može promijeniti kompletna politika i orijentiranost stranice.
- Stranica je optimizirana za Internet Explorer 5.5+  i najbolje je gledana u rezoluciji 1024x768.
- Ne garantiramo potpunu funkcionalnost stranice, te se njeno učitavanje može prekinuti, biti restricirano ili oduženo iz bilo kojeg razloga.

- Na stranici nije dozvoljeno objavljivanje tekstova nacionalističkog i pornografskog sadržaja.

- Već duže vrijeme na našim interent stranicama pružamo usluge oglašavanja najvećoj svjetskoj tražilici Google. Ovim Vas putem obavještavamo o skorom pokretanju oglašavanja koje se temelji na interesima korisnika ovih usluga. Oglašavanje na temelju interesa oglašivačima omogućuje da prikazuju oglase na temelju prethodnih interakcija korisnika, primjerice posjeta web lokacijama oglašivača te da privuku korisnike na temelju njihovih interesa (npr. "ljubitelje sporta"). Da bi razvili interesne kategorije, Google će prepoznavat vrste web stranica koje korisnici posjećuju na cijeloj Google sadržajnoj mreži. Ako, na primjer, korisnici posjete niz sportskih stranica, Google će ih svrstati u interesnu kategoriju "ljubitelji sporta" i lično. Pored svih tih novina i dalje nam je vrlo važna zaštita podataka i zaštita privatnosti naših posjetilaca. Da biste shvatili o čemu se konkretno radi pokušaću da vam to malo bolje objasnim.
Google nudi programa za Displey-reklame preko DoubleClick-a. Primjer: Ako upišemo u Google tražilicu neki tekstualni pojam (ono što stražimo) ili traženu webstranicu tada Google uključi AdSense za tražene rezultate, što za sobom povlači mnogo standardno protokoliranih informacija: Cookie-informacije, IP adrese, tip Browsera, radni sistem, kao i datum i vrijeme vašeg traženja. Pored ovih informacija za Google je važan sadržaj tražene webstranice, jezik stranice, kao i interesi posjetilaca stranice. Kod traženja informacija biće u vaš browser ubačen Cookis (webkolačić).Cooki je tekstualna datei (feil) sastavljena iz niza slučajnih brojeva i slova. Ona ne odaje nikakve osobne podatke, nego daje informacije o tome šta vi najčešće tražite, i koje druge aktivnosti poduzimate u vezi Google tražilice. Uz pomoć Cookija dolazi se do korisnih informacija koje služe za ciljano ubacivanje reklamnih ponuda.
Naravno vi mozete u svakom momentu deaktivirati funkciju Cookisa (webkolačića).
Ovdje nam je u prvom redu bilo da vam pokažemo da nam je stalo do zaštite podataka i do toga da vam pokažemo kako se prikupljeni podaci koriste. Ukoliko imate nekih primjedbi na zaštitu podataka, obratite se webmasteru ili direktno na Google, na sljedeću adresu:
Privacy Matters c/o Google Inc. 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, California, 94043 USA
 

Ein Urteil vom Landgericht Hamburg (12. Mai 1998) hat entschieden, dass man für die Inhalte von gelinkten Internetseiten mit verantwortlich ist. Dies kann nur verhindert werden, wenn man sich vorab ausdrücklich von den Inhalten gelinkter Pages distanziert. Aus diesem Grund weisen wir daraufhin, dass externe Links außerhalb der Kontrolle liegen und wir nicht für die Inhalte dieser Seiten verantwortlich sind.

Za sve druge informacije obratite se na E-mail webmaster@donji-rahic.com